Hopp til hovedinnholdet

Trusler fra noen i et spill. Mener han alvor?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg spilte et mobilspill i dag som heter CLASH OF CLANS! Jeg havnet i en chat med en som sa: jeg lover du er død! han sa dette fordi jeg startet å si at byen han kom fra var dårlig. Jeg kritiserte også at han ikke kunne skrive skikkelig, siden han hadde veldig mye skrivefeil i setningene! Brukernavnet mitt på spille er bare fornavnet mitt ikke noe annet. Kan han da spore meg opp? Å hvis han kan det tror du at han mener at han vil ta live av meg?

Besvart 11.02.2019 21:45
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Først og fremst vil jeg si at dette ikke er så uvanlig når man er på din alder. Da hender det at man gjør og sier ting som man i ettertid angrer på. Som regel er dette ufarlig og trusler i situasjoner som dette gjennomføres som regel ikke.

Ut ifra det du har forklart vil det ikke være noen mulighet for vedkommende å finne ut hvem du er eller hvor du bor. Det er lite man kan gjøre bare med fornavn, og det er høyst usannsynlig at han har noen form for "tilgang" til systemene til spillet du/dere spilte for å finne ut hvem du er.

Det eneste jeg kan anbefale deg er å være forsiktig med den informasjonen du eventuelt oppgir ved chatting eller lignende kommunikasjon. Ikke klikk på linker eller si noenting om deg selv hvis du prater med vedkommende på en eller annen måte. Det beste er vell kanskje bare å blokkere vedkommende, dersom spillet har en slik funksjon.

Hvis du likevell føler deg i fare kan du ta kontakt med Politiet. Trusler som dette er ulovlig. Jeg anbefaler uansett at du involverer en eller flere voksne dersom du føler deg utrygg. For eksempel foreldre, lærer eller helsesøster.

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett