Hopp til hovedinnholdet

Prøver han bare å være snill, eller er det noe annet?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vet ikke helt om dette går under nettverk menmen. For det er mann på 28 år, tror jeg, som jobber på skolen min og som er i samme fotball miljøet som jeg. Han er veldig grei når jeg snakker med han face to face og jeg syntes han er ganske kul. Han var også med meg på fotballskole i Spania. Der ble vi på en måte godt kjent. I det siste har han begynt å snappe med meg. Jeg vet ikke hvordan jeg skal tolke det, for han sender liksom plutselig snap av hunden eller at han er på tur. Jeg føler jo at jeg må svare og da har vi en samtale. Men når jeg snakker med han, føler jeg det er litt kleint, fra min side. Nå har han også sagt at han kan fikse jobb til meg og at jeg kan jobbe hos han. Er dette normalt? Kan vere jeg tolker det feil og at han bare prøver å være snill, for han sier jo ikke noe frekt eller upassende. Hilsen en litt forvirra jente

Besvart 12.03.2019 15:41
 

Svar
Hei jente 16 år. 

Det kan være vanskelig å vite motiver eller forstå meningen med at noen er snill. Hva er det egentlig mannen vil med deg, er vel det egentlige spørsmålet. 

Grensen mellom det som er helt greit, og det som kan føles rart eller kanskje ubehagelig, kan være ganske kort, men samtidig vanskelig å finne ut av. 

Det kan være at mannen er forelsket i deg eller liker deg veldig godt. Det kan være at han prøver å bli bedre kjent med deg gjennom å sende snap, at han på den måten synliggjør seg, i livet ditt. 

Men det kan være at han bare er en hyggelig og snill mann som vil det beste for de som er rundt ham. 

Uansett hvilke motiver han har, kan han ikke innlede noe forhold til deg fordi han er trener og fordi han jobber på skolen. Det har han ikke lov til selv om du er over den seksuelle lavalder som er 16 år. Som trener eller en som arbeider på skole, står man som elev eller idrettsutøver i et avhengighetsforhold til personen, og det er som sagt ikke lov med noe forhold. 

Du kan begynne å sette grenser for det du ikke liker eller synes er ubehagelig. Kanskje skal du slutte å svare på snap? Hvis du synes det er vanskelig å ikke svare, kan du bare sende et vanlig smilefjes eller noe annet nøytralt hver gang. Hvis du sender det samme, nøytrale smilefjeset hver gang, vil han kanskje forstå at du har det travelt med jevnaldrende venner, og at du ikke vil utdype dette mer. 

Når dere sees på trening og på skolen, kan du sikre deg at du er med en venninne, hvis det er mulig. Da snakker du ikke med han alene. Da blir det lettere for deg. 

Når det gjelder jobb, bør du snakke med foreldrene/de foresatte. Kanskje bør de ha kommunikasjonen med han, angående jobben, for å sikre at det er i ordnede former med tanke på både arbeidstid og lønn? Du kan også snakke med de om dette med kontakten mellom dere.

Du kan også snakke med helsesøster/helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett