Hopp til hovedinnholdet

Er det trygt å ta undersøkelser man får betalt for?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har funnet en norsk nettside som betaler deg for å ta undersøkelser og at man kan tjene opp til 3k kr i uken eller kuponger til butikker i Norge. (aldersgrensen er 13år). Så jeg lurer på om dt er sant og om det er trygt? Eller er det bare svindel? Det hører for bra ut for å være sant

Besvart 14.03.2019 13:51
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet 

Det er vanskelig for meg å svare på om en spesifikk tjeneste, men dette er skrevet tidligere her på Ung.no om temaet:

"Jeg synes du stiller et veldig godt spørsmål. Dette er nok noe som mange kjenner seg igjen i, og som kan virke som noen lurer deg.

Det finnes flere steder hvor de skriver at du kan tjene penger på å besvare undersøkelser. Det kan være fint å lese alt de skriver. For noen av undersøkelser får du gavekort, andre får du produkter og noen få tjener du penger på å besvare. Noen ganger er du med i trekningen av pengebeløp også.

Lurer du på om du vil dette, kanskje du kan ta en prat med foreldrene dine, slik at de også er informert om det du gjør. Noen ganger er det aldersgrense for å bli med på undersøkelser. Så kan være greit å sjekke ut litt til."

Det er også fint at du er skeptisk. Som du sier det høres for godt ut til å være sant. Og da er det mest sannsynlig også det. 

Ofte skal det også veldig mye til for at du tjener noe særlig penger - du skal gjennomføre utrolig mange undersøkelser før du tjener noe særlig.  

Man skal også være forsiktig med å gi fra seg for mye personlig informasjon hvis man ikke kjenner tjenesten godt.
Hilsen Medietilsynet, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett