Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble presset til å sende nakenbilde til noen i USA

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg snakket Med noen anonymt og han presset meg og presset meh og presset meg til jeg gav etter og sendte 3 nakenbilder ett med ansiktet mitt i, han er i USA, jeg vet hvilken stat han bor i, fant ut at han er 27 og er ganske sikker på at jeg vet hans fulle navn også, han truet med å utpresse meg og jeg er dedd, er det noe som helst jeg kan gjøre?

Besvart 13.03.2019 16:15
 

Svar
Hei

Kjære deg! Dette er ikke greit! Det denne mannen gjør mot deg er ulovlig og straffbart. Siden du er under 18 år regnes du også som barn, slik at bilder av deg kommer inn under straffeloven og bilder som seksualiserer barn. Du kan si dette til han og si at du kommer til å anmelde han. 

Jeg anbefaler deg å snakke med politiet der hvor du bor om muligheter for hjelp av dem. det finnes et internasjonalt politisamarbeid og det er mulig disse har mulighet til å hjelpe, så snakk med ditt lokale politi.

Det kan være skikkelig kjipt å stå alene i den situasjonene du er i nå, så finn en voksen du stoler på som du kan snakke med om dette. De hjemme vil ofte hjelpe deg og støtte deg uansett hva. Det du har blitt utsatt for er #ikkegreit og ABSOLUTT ikke din feil. Dette er det bare mannen i USA som skal ha skylden for. 

Du kan også snakke med helsesykepleier på din skole (helsesøster). H*n har taushetsplikt og kan være til god hjelp og støtte. 

Du kan også kontakte slettmeg.no/, de kan ha råd og tips på hvordan du kan gå frem.  

Jeg heier på deg!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett