Hopp til hovedinnholdet

Er det greit å ikke forteller foreldrene mine om nettkjæresten min?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er jente 13 som har en 3 år eldre nett kjæreste. Jeg pleier ofte og snakke/ FaceTime med han. Er det greit at jeg ikke forteller mine foreldre om han? Vil holde dette privat.

Besvart 16.03.2019 08:46
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Jeg synes nok du skal fortelle foreldrene dine om nettkjæresten din. Det er viktig å fortelle de om dette, rett og slett for din egen trygghetsskyld.

Jeg skjønner at du kanskje tenker at det er vanskelig å fortelle foreldrene dine om dette, men samtidig syntes jeg det er en fin ting.  Jeg forstår at du nok føler at du kjenner han godt, men aldersforskjellen mellom dere er stor, og man kan heller aldri være helt trygg på noen man har møtt på nett. Derfor er det fint at du vil fortelle de om dette. 

Etter du har fortalt litt om hvor på nettet du har truffet han, og hvordan forholdet mellom dere er så kan det hende at foreldrene dine har noen spørsmål de vil stille deg. Husk at foreldrene dine antagelig kun ønsker at du skal være trygg, så om de blir skeptiske til dette er ikke det unormalt. Det er uansett viktig å snakke med de om dette, tenker jeg.

Det beste er nok bare å hoppe i det, og å fortelle de hva som er situasjonen. Jeg er sikker på at de vil sette stor pris på at du er så åpen om dette.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik unngår du å bli lurt på nettet

Jente lurt på nettet (colourbox.com)

Her får du de beste rådene for å unngå å bli lurt på nettet.

Les mer

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Nettkjærester

SMS-flørting (colourbox.com)

Noen har kjæreste de bare har pratet med på nettet. Det kan være fint, men det kan også by på noen utfordringer. Vet du hva du bør tenke over hvis du har nettkjæreste?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett