Hopp til hovedinnholdet

En gutt maser om nudes, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har snappa med en gutt som går i paralellklassen min. Han vil ha nudes hele tiden og i dag sa han at han bare trengte bh bilde, jeg var lei av han så jeg sa greit. Han sier alltid at jeg er pen osv... jeg blir så usikker!! Han lovte å ikke screene og sånn og jeg stolte på han. Heldigvis screena han ikke og ingenting ble publisert. Bildet jeg sendte var av meg selv i bh men jeg klussa over fjeset og rommet rundt så hvis det blir delt så så man ikke hvem det var eller hvor. Men uansett, det gikk fint men jeg angrer!!! Har jeg gjort noe ulovlig? Og hva skal jeg si om han maser mer??? Jeg kan ikke si noe til mamma eller pappa! Jeg fikk nettopp Snapchat og tenk om de sier at jeg må slette det pga det som skjedde! Jeg døler at det er min skyld. Jeg ble usikker på meg selv og lot meg lure av alle komplimentene hans, svar fort før han maser igjen vær så snill!!

Besvart 08.05.2019 13:19
 

Svar
Hei

Kun du bestemmer over din kropp, også når det kommer til nudes og BH-bilder. Du trenger ikke sende han flere bilder. 

Det er ulovlig å presse og mase slik at noen føler at de må sende nakenbilder.

DU har ikke gjort noe galt her.

Jeg forstår at du synes dette er vanskelig og at du ikke vil fortelle det til foreldrene dine, men dersom du bestemmer deg for å gjøre det viser du at du er ansvarlig og ber om hjelp når du opplever noe som er kjipt!

Dersom han maser igjen kan du gi beskjed om at det er ulovlig og at du kommer til å si ifra til noen voksne dersom han ikke gir seg. Det er dårlig stil å mase på noen som har sagt nei. Og dersom han er interessert i deg så må han respektere at du ikke vil, ellers så er han ikke noe å smale på. 

Eller du kan sende noen av de morsomme GIF-ene vi har laget, dersom man blir spurt om nudes. Mye kan løses med humor. Men dersom han ikke gir seg bør du snakke med en voksen du stoler på. Dette kan også være helsesykepleier på din skole eller kanskje læreren din. 

Her er flere tips til hva du kan gjøre dersom han Maser og presser for å få deg til å sende nudes. 

Jeg heier på deg! DU bestemmer!!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Send GIF-er istedenfor nudes!

Her er melonene mine (#ikkegreit) ung.no

Har du blitt spurt om å sende lettkledd- eller nakenbilder? Hvis du helst vil unngå å sende, eller er lei masing, så kan du sende GIF-er i stedet!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett