Hopp til hovedinnholdet

Er det trygt å sende nudes via Snapchat?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hvis jeg sender nudes til en jeg stoler 110% på, for eksempel kjæresten, er det da sånn at folk kan finne bildene på nettet hvis han ikke lagrer de? Dette gjelder Snapchat. Vet ikke helt om det er trygt, og vil gjerne vite om det er det. Tusen takk for svar.

Besvart 12.06.2019 11:27
 

Svar
Hei

Og takk for spørsmålet ditt.

Nei, hvis ikke den du sender til viser frem eller tar screencshot/lagrer og videresender så dukker ikke bildene dine opp på nettet når du sender Snaps.

Når det er sagt; vær klar over at du gir Snapchat, eller andre sosiale medier, ganske mye informasjon og data når du oppretter konto - og vi oppmuntrer alle til å sette seg inn i personvernet sitt. Her kan du lese mer om Snapchats vilkår: www.snap.com/nb-NO/terms/

----------------------------------------------

Hilsen Medietilsynet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor sender noen nudes?

Her har du bananen min (#ikkegreit)

Noen sender nakenbilder for spenning og fordi de blir kåte, noen ønsker å flørte eller finne en kjæreste, mens andre kan føle seg presset til det.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer

Send GIF-er istedenfor nudes!

Her er melonene mine (#ikkegreit) ung.no

Har du blitt spurt om å sende lettkledd- eller nakenbilder? Hvis du helst vil unngå å sende, eller er lei masing, så kan du sende GIF-er i stedet!

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett