Hopp til hovedinnholdet

Hva bør jeg gjøre når jeg har sendt bilde av meg selv lettkledd?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har sendt bilder av meg i topp til to gutter. Jeg angrer veldig, men jeg kan jo ikke gjøre noe med det som allerede har skjedd. Han ene si er at han skal si det til læreren, men det er sommerferie og har læreren noe med det å gjøre? Og han andre gutten viste bilde til en annen. Er det ulovlig når jeg sa at han skulle slette det? Vi begynner på skolen igjen og 2-3 uker og jeg gruer meg fordi jeg er redd for at de skal si det. Jeg vet det ikke høres så alvorlig ut, men jeg er livredd for at de skal det!

Besvart 03.08.2019 16:13
 

Svar
Hei!

Det er ikke godt å angre, samtidig kommer noen tips og informasjon som kan være nyttig for deg nå og som du kan bruke videre. 

Dersom du har valgt å sende bilder av deg selv lettkledd, der den som mottok bildet var enig er dette ikke straffbart. Samtidig er det alltid en risiko at dette kan deles videre slik du har opplevd. 

Når du har sendt et nakenbilde og er under 18 år har den som mottar bildet ikke lov å dele dette med andre eller ha det på mobilen sin. Derfor er det ulovlig og den som har delt bildet og den som har bildet på mobilen kan bli straffet dersom de er over 15 år. Dersom de er under 15 år kan de måtte ha en samtale med politiet sammen med sine foreldre. 

Gutten som ikke har slettet bildet av deg gjør derfor noe ulovlig. 

Gutten som har delt bildet med andre har også gjort noe ulovlig. 

Læreren din trenger ikke å ha noe med dette å gjøre fordi dette skjedde i sommerferien og utenfor skolen. 

Det kan være godt for deg å snakke med noen du stoler på. Fortell gjerne hva du har gjort og hva guttene har sagt og truet deg med. Det hjelper å få støtte. Noen velger å snakke med en annen voksen de stoler på eller en god venn. 

Les gjerne mer om lover og regler for deling av bilder: Deling av bilder på nett!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett