Hopp til hovedinnholdet

Noen over nettet fant ut hvem jeg er, har jeg blitt hacket?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg og en venn av meg ville bare kødde litt, så vi gikk inn på nettsiden omegle. Der kan man snakke med fremmede. Vi gjorde det men bare litt. Vi ga ikke ut noe personlig informasjon bare snakket helt normalt. Når vi akkurat skulle til og slutte var det noen som kom på og spurte «er dette (navnet mitt)?» Og jeg ble kjempe redd så jeg bare slettet fanen og lukket PCen. Men nå er jeg redd for om jeg har blitt hacket eller om noen har fått informasjon om meg og familien min og sånt...Familien min sliter nokk fra før så hvis jeg har gjort noe dumt nå så kommer jeg ikke til og tilgi meg selv på en god stund.... familien min vet selvfølgelig ikke om dette. Men jeg håpet jeg kunne få svar fra dere litt fort før de rekker og eventuelt komme seg inn på hele systemet våres. Jeg har hatt drømmer om at de som eventuelt har gått noe informasjon kommer til huset vårt og sånt.... så svar så fort som mulig.

Besvart 12.08.2019 18:55
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Du har nok ikke blitt hacket, det som kan ha skjedd er at personen på den andre enden fikk tak i IP-adressen din. Det kan ha skjedd dersom a) du klikket på en link vedkommende sendte deg, eller b) dere var i en videochat. Det er ikke mulig for vanlige folk å få et navn eller en postadresse ut av en IP-adresse. IP-adressen kan fortelle med tilnærmet nøyaktighet hvilke postnummer du bor på, men er ofte unøyaktig. Det er større sannsynlighet for at vedkommende du chattet med har en eller annen lokalkjennskap fra ditt område, og dermed kunne bruke det til å danne seg en hypotese om hvem som var på den andre enden. Men vedkommende har ikke sikre bevis på at det var deg, noe den spørrende tonen også tyder på. Vedkommende har nok heller ikke fått tak i noe informasjon om familien din, om vedkommende har informasjon om familien din, er det ikke gjennom Omegle.

Hvis du har noen som oppsøker deg fysisk og sier de har møtt deg på Omegle så er nok dette en person du har lyst på å anmelde til politiet. Kommer nok ikke til å skje siden barrieren for at folk gjør slikt i person er ekstremt høy. Hvis du kommer i en slik situasjon igjen er det greit å passe på å ikke gi dem noe mer informasjon å jobbe med hverken å si ja eller nei på spørsmål. Hvis det er noe jeg har glemt å svare på eller om du lurer på noe mer kan du godt kontakte oss på slettmeg.noHilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

Slik sletter du deg fra en nettjeneste

Snapchat Instagram Facebook

Sliter du med å slette deg fra en nettside, eller føler du deg krenket av noe på nett? Få hjelp med sletteguiden til slettmeg.no.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett