Hopp til hovedinnholdet

Jeg sendte bilde av meg selv til en eldre gutt

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg møtte en gutt på snap å jeg aksepterte vennegreien uten at jeg mente å jeg sendte en streak uten å merke det å så fik jeg en snap der han spurte om kull å det står i brukernavnet mitt uansett så jeg sa at eg var 06, han var 02 så sa han at jg vare pen å sånn å han spurte om bilde av hele meg å det sendte jeg (jeg hadde klær på altså) å han begynte å si at rumpa min var fin å deilig å sånn å jeg ble glad fordi jeg blir bare kalt feit av de i klassen

Besvart 11.09.2019 13:20
 

Svar
Hei!

Det er ikke ulovlig å sende bilder av seg selv til andre. Uansett om det er med eller uten klær.

Jeg forstår at du synes det var fint å høre at denne gutten sier du er fin og deilig. Det er hyggelig å få komplimenter! Men det kan også hende at han vil presse deg til å sende flere bilder av deg selv, også uten klær.

Det er jo også slik at det er ikke alltid man vet hvem man snakker med på nettet. Selv om han sier at han er 02, kan du ikke vite det sikkert, så sant du ikke vet hvem det er. Pass derfor på at du ikke gir opplysninger om deg selv, eller sender bilder uten klær til han.

Hvis du synes det er vanskelig å vite hva du skal gjøre med dette kan du snakke med en voksen om det. Du kan for eksempel snakke med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Helsesykepleier har taushetsplikt.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett