Hopp til hovedinnholdet

Vil lage blogg, men får ikke lov.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg vil ha blogg men foreldrene mine vil ikke la med få lov... Jeg hadde aldri fått lov uansett, men jeg tror den störste grunnen er at for 2 år siden lagde jeg en Venn en nettside og vi sa ikke i fra til mine foreldre... Og vennen min sa noe stygt om en annan i klassen på siden og alle fikk vite alt... Inkludert mamma og stefarnen min... Jeg fikk en stor straff og sån men HVa skal jeg gjöre for å få dem til å la meg ha en blogg? Vil så veldig gjerne ha en blogg!!! Har hatt så mange drømmer om å ha en blogg... Og jeg lagde en twitter konto og etter sånn to dager hadde jeg to hundre followers som sa at jeg var pen og sånn... Og da vil jeg så gjerne dele livet mitt med hele verden... Jeg har altid for mye og si ... Og hele klassen syntes at jeg er full av fantasi opg munterhet hele tiden... Jeg vil så gjerne ha en blogg!! Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du og en venn lagde en nettside for to år siden, da dere var 11, og at det ble mye tull knyttet til denne. Dette kan kanskje være grunnen til at foreldrene dine ikke lar deg få lov til å lage en blogg? 

Det er veldig mange som lager blogger og nettsider og som ikke er gode nok på å beskytte seg selv eller andre. Det er veldig mange bloggere som ikke har kunnskap nok: '

  • om hva som er regelen for bruke av egne og andres bilder
  • for å vurdere hva du legger ut på nettet nå, men som ikke vil være skadelig for deg eller andre i mange, mange år framover.
  • om å beskytte seg selv for andre lesere/brukere som enten er voksne eller har uærlige mål når de følger en side/blogg. 

Legger ved artikler under svaret om dette samt med tips til hva som er viktig å tenke på når man er på nettet. 

VI kan ikke gi deg tips om hvordan du skal få overbevist foreldrene dine til å la deg starte en blogg, men kan gi deg råd om å lære deg mest mulig nettvett før du en dag får lov til det. 

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

Ni ting du som blogger bør tenke på

tastatur blogg (www.colourbox.com)

Barneombudet har sammen med flere bloggere laget ni tips til deg som blogger. Fem av tipsene gjelder også de som leser og kommenterer andres blogg.

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett