Hopp til hovedinnholdet

Eg er ei jente på snart 19 år som skriver noveller. Eg har veldig lyst til å gi ut ei novellebok.

Jente 18 år
 

Spørsmål
hei, eg er ei jente på 18, snart 19 år. eg skriver på noveller å har sikkert 14 noveller og nåken barnebøker og eventyr. eg har hat veldig lyst til å gi ut ei novelle bok, vist du sjønner ka eg meina. og barnebøker for dei minste. hilsen ei skrive lysten jente. kor gammel må eg vere da
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ingen aldersgrense for å kunne gi ut en bok. I forbindelse med alle praktiske ordninger med utarbeidelsen og salg av boka må du ha løpende kontakt med forlaget, og da kan det være greit å få litt hjelp av foreldrene dine.

Hvis du kontakter et av forlagene, vil de sikkert kunne fortelle deg om de trenger en bekreftelse fra foreldrene dine i og med at du er under 18 år. Kvasir har en oversikt over norske forlag. Der er hvert forlag presentert med et par linjer som beskriver hva slags litteratur de jobber med. Klikk deg inn på hjemmesiden til de som utgir skjønnlitteratur og les mer og forlagets profil. Flere av dem oppfordrer skrivelystne til å sende inn manus, f.eks. Aschehoug. Du må sende manuset ditt flere steder, for du må regne med å få nei (dvs. å bli refusert) de fleste stedene. Som en trøst må du tenke på at de fleste kjente forfattere har vært gjennom det samme. Men ikke la det ta fra deg lysten til å skrive, og hvis du får noen kommentarer/tilbakemeldinger må du ta de til deg og lære av dem.

Du kan også kontakte Unge lovende forfatteres forening for mer hjelp om hvordan du kan gå fram. Sjekk også ut andres noveller her på ung.no for mer inspirasjon.

Lykke til med skrivinga!

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Noveller
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om noveller


Quiz: Hva vet du om krig og fred?

Hvor mange land praktiserer fortsatt dødstraff?