Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få bøker eller noveller som jeg har skrevet publisert ?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg lurte på en ting; Hvordan kan jeg få bøker eller noveller som jeg har skrevet publisert ? Jeg liker å skrive og vil gjørne bli en forfatter. takk på forhånd for svar klem ida

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

 

Som oftest fungerer det slik at et forlag må like ideen og tekstene dine for at de skal gi ut boken. Mange som gir ut bøker har annen jobb ved siden av for å kunne klare seg økonomisk. Veldig mange ønsker å lykkes, men forlagene utgir bare de bøkene de synes er best. Det beste tipset er derfor at du kontakter forskjellige forlag. Spør hva som skal til for at de gir ut en bok. Spør også om du kan sende dem tekster eller et manus som du har jobbet med. Deretter blir det opp til forlaget om dette er noe de vil satse på eller ikke. Når det gjelder akkurat det å være forfatter, så er det viktig å være klar over at det dessverre kan være vanskelig å "slå gjennom" og tjene store penger på dette. Men som sagt, kontakt forlagene for en prat om hva som skal til. Det er absolutt verdt et forsøk!

 

Kontakter du Unge lovende forfatteres forening kan det hende de har noen gode tips til deg? På forfatterforum.com kan du lese om og komme i kontakt med andre med liknende planer som deg, og kanskje få inspirasjon og tips på veien.

 

Uansett vil jeg anbefale deg å lese bøker av andre hele tiden, så du kan hente inspirasjon og få et inntrykk av hvor mange forskjellige måter det er mulig å fortelle en historie.

 

Husk også at du kan sende inn tekster til forskjellige ukeblad som publiserer noveller, delta i skrivekonkurranser for ungdom, sende inn tekster til eksempelvis Si;D og liknende. I tillegg publiserer vi av og til noveller skrevet av ungdom her på ung.no.

 

St på med skrivingen, vi heier på deg!Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Send oss novella di!

Kontakt redaksjonen ung.no

Liker du å skrive? Lyst til å dele en novelle og få respons fra Ung sine lesere? Vi tar gjerne imot novellene dine, og publiserer flere nye hver måned. Les et utvalg av de mange gode novellene vi mottar her på ung.no/noveller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Noveller
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om noveller