Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye penger er det vanlig for en 15 år gammel jente å få fra foreldre i måneden

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hvor mye penger er det vanlig for en 15 år gammel jente å få fra foreldre i måneden og er det lurt å skaffe seg en jobb i helgene? Jeg får vanligvis 1000 kr, 500 fra mamma og 500 fra pappa. De er skilt og har vært skilt i snart 5 år. Jeg føler det blir litt mer å kjøpe når man skal bo på to plasser, like mye hos begge. Jeg må jo ha noen ting dobbelt, som for eksempel må jeg ha litt mer klær og toalettsaker enn når jeg bare bor på et sted. Jeg er også veldig opptatt av klær og sminke. Av og til kjøper jeg Costume(et moteblad) og sitter og finner alle tingene jeg vil ha. Men jeg kan ikke begynne å kjøpe alt jeg vil ha heller. Det er jeg vandt til. Men jeg føler litt at mamma syns jeg bruker for mye penger på klær og sånn, men pappa sier han vil at jeg skal ha en personlig stil og jeg tror han skjønner at det er noe jeg virkelig brenner for. Men hvor mye burde jeg kunne bruke på klær og sånn i måneden? Jeg er glad for at jeg ikke er i den situasjonen at jeg bare kan peke og si at jeg vil ha noe og at jeg får det. Men det som skjer når jeg spør om jeg kan bestille noe på nettet er at foreldrene mine bare sier sånn "du kommer ikke til å bruke det" eller "du blir ikke lykkeligere uansett hvor mye klær du har". Jeg prøver ikke å kjøpe lykken min. Men når man brenner for noe burde man ikke prøve så godt man kan å holde på det liksom? Det fins ikke ord for hvor mye jeg ønsker å være de jentene i motebloggene osv som har DEN KULE STILEN LIKSOM. Jeg har jo min egen stil også, men jeg føler jeg ikke kan kjøpe klærne og sminken og skoene som jeg føler er min stil fordi jeg kan ikke begynne å bruke mye penger osv. Det er nesten litt deprimerende, det føles som jeg er en larve som aldri får vist hvor vakre sommerfuglvinger jeg ville hatt. Verken mamma eller pappa har dårlig råd, men de mener jeg ikke kan bruke pengene jeg får av dem til klær og sånn hele tiden. Jeg gjør ikke det, og med en gang jeg spør om jeg kan handle på nettet så får jeg "neeeei, kan ikke du spare litt?" eller liknende. Men om jeg handler en ny bukse på Cubus så er det helt greit. Skjønner egentlig ikke helt hvordan de tenker.

SVAR

Besvart 27.06.2013 14:56:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan skrive jobbsøknad?

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

 

Les mer
attach_file

Hvordan spare lommepengene dine

Forsvinner lommepengene nesten før du får dem? Brenner pengene i lomma di? Du er nok ikke alene, og heldigvis finnes det råd.

Av Julie, ungdomsjournalist ung.no.

 

Les mer
attach_file

Slik lager du en god CV

CVen kan avgjøre om du får den jobben du drømmer om. Men hva skal en god CV inneholde, og hvordan bør den se ut?

 

Les mer
attach_file

Søker du jobb for første gang?

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

 

Les mer
attach_file

Sparetips til deg med slunken lommebok

Har du dårlig råd, eller forsvinner pengene mellom hendene på deg? Vi gir deg noen enkle råd for å få pengene til å vare lenger.

 

Les mer
attach_file

Under 18 og på jakt etter jobb?

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

 

Les mer
account_circle