Hopp til hovedinnholdet

Er gravid, sliter med kvalme. Må jeg gå på kurs for å få penger fra NAV?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jenta som er gravid. Jeg må slutte på videregående fordi jeg har for mye morgenkvalme. og jeg har ikke noe penger for å bruke i livsopphold. hva skal jeg gjøre ? hvis jeg klarer meg ikke å gå på kurs som NAV ska spørre meg ,hvis jeg må svare dem (sikkert at dem vil jeg gå på kurs for å få penger ,men jeg klarer meg ikke) veldig dårlig form/hilsen mæ =)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, takk for ditt spørsmål!

Hvis ikke du har penger til livsopphold, så kan du søke om økonomisk sosialhjelp fra NAV. Økonomisk sosialhjelp skal dekke det mest nødvendige som mat, klær, medisiner, husleie og så videre. Alle andre muligheter for å få inntekt skal være prøvd først. Søknadsskjema får du på NAV kontoret der du bor. Les mer her om økonomisk sosialhjelp.

Hvis du ikke kan delta på kurs fordi du er i dårlig form, så sier du ifra om dette til veileder på NAV kontoret. Det kan være lurt å få en legeerklæring fra fastlegen din, som sier at du er for dårlig til å delta på kurs hos NAV akkurat nå.  Vi kan ikke love at du slipper å delta på kurs, dette må vurderes av saksbehandler.

Vi vil anbefale deg å ta kontakt med oss på tlf: 55 55 33 33, eller gå innom NAV kontoret i din kommune, så skal vi hjelpe deg.

Vi ønsker deg en fin dag videre :-)

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din