Hopp til hovedinnholdet

Har jeg krav på overgangsstønad og i såfall hvor mye?

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei jeg er gravid, og lurer på hva av penger jeg har krav på som alene mor, ivarfall i tanke på om jeg har krav på overgangsstønad? jeg har prøvd å lese meg fram til og regne meg fram til hva jeg kan få i overgangsstønad. jeg har i 2014 vert i jobb i fra 1 mai 2014 fram til 28.08.2014, jeg har hatt en års inntekt på 360.000 kr og før skatt er trekkt har jeg hatt 30.000kr i lønn per måned jeg får i foreldrepenger 1385kr per dag minus lørdager og søndager dette blir ca på 30470 kr i månen, hvis du tenker at man har 30 dager i en måned minus 8 dager som er lørdager og søndager. men så må jeg jo skatte av dette, er ikke sikker på hvor mye men ikke mer enn 32 %. har jeg krav på overgangsstønad? evenduelt hvor mye? håper på svar vennlig hilsen en ung gravid jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss!

Som enslig mor kan du ha rett til overgangsstønad, du kan lese mer om dette ved å trykke på lenken og se spesielt under "Hvem kan få overgangsstønad?".

Overgangsstønaden reduseres mot inntekt. Det betyr at du kan tjene inntil halvparten av grunnbeløpet(1 grunnbeløp = 88 370kr) i løpet av en tolvmåneders periode uten av overgangsstønaden din blir redusert. Tjener du mer, blir overgangsstønaden redusert med 45 øre for hver krone du tjener ut over det halve grunnbeløpet.

Hvis vi legger til grunn den inntekten du tror du kommer til å ha, ca 30 470 kr før skatt per måned, så vil det si en årsinntekt på ca 365 640 kr. Ifølge denne tabellen så kan du da ha rett til rundt regnet ca 4500 kr ekstra per måned før skatt. Vi presiserer at vi på ung.no ikke kan si sikkert om du har rett til overgangsstønad og eventuelt hvor mye, da dette må behandles av en saksbehandler.

Søknadsskjema finner du her, med oversikt over hvilke vedlegg som må være med søknaden. Du kan få overgangsstønad fra inntil to måneder før ventet fødsel hvis du er alene på fødselstidspunktet.

Som enslig forsørger så kan du også ha rett til utvidet barnetrygd, dette kan du søke om når barnet er født. Det vil utgjøre 1940 kr per måned.

 

Vi ønsker deg en fin dag videre!

 

 

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din