Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg bruke pengene til?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har spart penger til ferien men søsteren min får iphone6 men jeg får mamma sin gammle telefon får jeg sparer penger hva skal jeg bruke pengene til.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg synes du fortsatt skal spare pengene til ferien. Det var jo det som var tanken fra starten av!

Jeg vil tro at søsteren din er eldre enn deg og at det er derfor hun får en ny telefon. Kanskje tenker de at hun trenger telefon mer enn deg, og at hun har mer bruk for en ny telefon med alle funksjonene som følger med, enn det du har. Det er helt vanlig, og sånn er det for de fleste. Du er bare 13 år, og de tenker nok at du ikke trenger en så vanvittig dyr telefon som det en iPhone 6 er. 

Nå har du en telefon, og jeg foreslår at du bruker den så lenge du funker. Er det ikke bedre å bruke penger på noe du har glede av - som ferien - enn noe du allerede har? Det er jo uansett bortkastet å kaste en telefon som funker bare fordi du vil ha det nyeste. Om du venter et år er nok iPhone 6 betraktelig mye billigere, og da kan du starte med å spare til det når du har hatt ferie. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sparetips til deg med slunken lommebok

Sparegris (colourbox.com)

Dårlig råd? Eller forsvinner pengene mellom hendene på deg? Det finnes mange billige og gratis alternativer du kanskje ikke visste om.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din