Hopp til hovedinnholdet

Hvordan endre skatteprosenten?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! dette er nok litt sent, men jeg har alltid betalt 19% skatt, noe som går helt fint. i år endret skatteetaten slik at jeg kun betaler 5% skatt. nå er jeg kjempe redd for å få en stor skattesmell. men så tenker jeg, hvorfor endrer de skatteprosentn når jeg alltid har klart meg med 19%?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Skatteetaten har nok satt skatteprosenten din til 5% på bakgrunn av det du har tjent tidligere år, da du antagelig har fått en god del penger tilbake på skatten. Dersom du ikke tjener mer i år enn du har gjort tidligere år, er antagelig 5% skattetrekk nok. Du kan logge deg inn på Skatteetaten.no og bestille et nytt skattekort. Du kan også be arbeidsgiveren din å trekke mer. En arbeidsgiver kan ikke trekke mindre skatt enn det som står på skattekortet, men kan trekke mer hvis du ønsker det.

Dersom du ikke sparer i BSU (Boligsparing for ungdom) kan en løsning også være å spare så mye du kan innenfor grensen på kr 25 000 i året. Når du sparer i BSU får du redusert skatten din med 20% av sparebeløpet, dvs. inntil kr 5 000. Dette vil bidra til at du ikke får baksmell, eventuell får tilbake penger på skatten ved neste skatteoppgjør.

Lykke til!

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din