Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg studere som ung ufør?

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei jeg ble ung ufør i januar 2014. Har jeg lov til å studere/ta opp studielån for høsten 2015? Kom inn på en skole i 2012, men måtte utsette dette pga sykdom, og har i mellomtiden blitt ufør, men jeg ønsker virkelig å studere og gjøre noe med livet mitt selv o jeg har begrensinger! Jeg er skeptisk til å spørre nav om dette da jeg er redd de vil ta fra meg retten til ufør når de får vite jeg ønsker "noe annet". Kan jeg ta opp studielån uten å miste uføreytelsen? er jo en grunn til jeg fikk den i utgangspunktet, og selv om jeg har begrensninger så ønsker jeg å bruke de mulighetene jeg kan til å bygge opp et liv i samfunnet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål!

Når du mottar uføretrygd fra NAV og ønsker å studere ved siden av, så må du få dette godkjent på forhånd.

Vi anbefaler at du ber om å få en timeavtale med en veileder på NAV kontoret ditt, så kan dere ha en uforpliktende samtale om det at du har lyst til å studere. Du kan for eksempel si til veileder på NAV at du vurderer å begynne å studere, og gjerne vil vite på forhånd om dette er OK eller ikke. Fortell slik du gjør her til oss, at du ønsker å gjøre dette fordi du har lyst til å gjøre noe mer med livet ditt. Er det ikke bedre å ha spurt, enn å la være og dermed ikke få vite om du kan studere eller ikke? Vi leser jo i spørsmålet ditt at du virkelig ønsker dette :-)

Det finnes altså ikke et fasitsvar på spørsmålet ditt, det må vurderes fra situasjon til situasjon.

Hvis du får godkjent studier av NAV, så står du fritt til å ta opp studielån ved siden av uføretrygden. Tenk i såfall godt igjennom dette før du eventuelt tar opp et studielån, pengene må tilbakebetales ved endt studie og det må du klare å gjøre ved hjelp av uføretrygden du får eller ved inntekt fra en jobb.

Ring oss gjerne på tlf: 55 55 33 33, så ordner vi en timeavtale. Vi ønsker deg en riktig fin dag videre!

 

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din