Hopp til hovedinnholdet

Hvordan overtale foreldrene mine til å kjøpe Iphone?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, Hvordan kan jeg overtale mine foreldre til og kjøpe en iPhone 5s? Du skjønner, jeg har en Samsung og syntes den er kjempe dårlig, jeg har prøvd og spare og da jeg nesten hadde råd så ble jeg invitert til bursdag. Jeg måtte bruke pengene til og kjøpe gave etter gave. Til slutt valgte jeg og slutte og gå på et parr bursdager, og spare til en iPhone, men det gikk ikke så bra. De begynte og spørre: Hvorfor? Og jeg vil ikke si fordi jeg vil ha en ny mobil og ikke komme på deres bursdager. Så....Egentlig er poenget mitt:1. Hvordan overtale strenge(veldig snille) Foreldre til og bidra med og kjøpe en ny iPhone? 2. Noen unnskyldninger til og IKKE komme på bursdager?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har begynt å spare til iphone 5s! Når du gjør dette viser du jo at du vil bidra for å få det du ønsker deg, ikke bare forventer at foreldrene dine skal kjøpe den til deg. Sparing tar tid, og så dukker det gjerne opp andre ting man vil bruke pengene på.

Du lurer på hvordan du kan overtale foreldrene til å bidra med å kjøpe en ny Iphone. Et råd er at du snakker med dem og fortelle hvorfor akkurat denne telefonen er så viktig for deg. Et forslag du kan komme med, er at du kan også selge den gamle telefonen. Da kan du bruke pengene du får for denne som en del av summen til å kjøpe den nye telefonen. Du kan også fortelle dem hvor mye du har spart, og kanskje tilby deg å ta ekstra oppgaver i hjemme, som støvsuge, tørke støv, gå med søppel eller andre ting som du kan tjene litt ekstra lommepenger på? Men husk på at til sist er det foreldrene dine som bestemmer, og kanskje har de noen gode grunner for at du burde vente med å kjøpe en slik dyr telefon?

Du skriver også at du ønsker noen ideer om unnskyldninger for å ikke komme på bursdager, og at det er vanskelig å spare fordi det er dyrt å dra i mange bursdager. Nå vet jeg ikke hvilke forventinger det er til gaver og slikt i din vennekrets. Det kan være lurt å prate med foreldrene dine om nettopp dette. Det er ikke alltid gaven er det viktigste, men nettopp at du deltar i bursdagen og viser at du bryr deg om vennen din med å bare være der. Kanskje kan du også ta med litt billigere gaver, eller lage noe som kan være gave? Kan for eksempel være småkaker i en fin boks, eller et fint kort du har brukt mye tid på? Å prate med foreldrene dine, og kanskje også vennene dine om dette, kan gjøre at det dukker opp noen andre løsninger og måter å tenke på rundt dette tema.

Håper dette svaret var til hjelp for deg og at du får snakket med foreldrene dine og at dere blir enige :)

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din