Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta opp boliglån mens jeg er lærling?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om jeg kan ta boliglån. Har tenkt å kjøpe en bolig og er lærling i helsefagarbeider. Lurer på om jeg kan ta lån mens jeg er i lære tilder min

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Personer over 18 år kan ta opp lån. For å få boliglån må man vanligvis

1. ha egenkapital/oppsparte midler på minst 15% av kjøpesummen

2. ha en inntekt som gjør at man kan betale de månedlige utgiftene på boliglånet ved siden av fellesutgifter/husleie og det man for øvrig trenger for å leve.

Det er vanskelig for unge å etablere seg på boligmarkedet for tiden på grunn av krav om egenkapital. Hvis man ikke får økonomisk hjelp av familie, må ungdom belage seg på å spare før man får kjøpt bolig. Ta gjerne kontakt med banken for å lage en spareplan. Boligsparing for ungdom (BSU) er en veldig gunstig spareform for ungdom, se vedlagte artikkel.

Selv om du har nødvendig egenkapital, kan det være vanskelig å få lån i banken fordi inntekten din som lærling er lav. En mulighet kan være at en av foreldrene dine låner sammen med deg og at du overtar lånet alene når du kommer i fast jobb og får bedre økonomi.

Lykke til!

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spar til egen bolig med BSU

sparegris hus (colourbox.com)

BSU er en forkortelse for boligsparing for ungdom. Men hvilke fordeler får du egentlig, og hva kan du bruke sparepengene til?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din