Hopp til hovedinnholdet

Jeg har nesten ingen ting.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har nesten ingenting.. Jeg trenger nye sko, en tynn jakke, en regnjakke, støvler...Ryggsekk, osv... Men jeg har ikke penger.. Mamma har heller ikke penger... Hva skal jeg gjøre..? Jeg greier ikke å få jobb, søknadene mine blir ignorert....og jeg er for liten, eller mangler erfaring...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Foreldre har jo ansvar for å skaffe det nødvendige av det barn trenger.  Det høres ut som det er vanskelig for moren din å klare det.  -Kanskje det er noe annen hjelp dere kan få der du bor.  Jeg vet ikke om moren din allerede får hjelp av NAV, men det er i alle fall en mulighet å ta kontakt der og be om hjelp og blant annet økonomisk rådgivning.  Hvis du stadig mangler det nødvendige, så går det også an å prate med barnevernet om dette.  

Flott at du tenker på å bidra litt selv også.  Det er ikke så enkelt å få jobb, men det ER mulig.  Fortsett å forsøke.  Kanskje går det via noen kjente.  Hvis du kjenner noen som har jobb i for eksempel en butikk, kan du forsøke å høre om det er mulighet for noe for deg også.  -Eller du kan gå til ulike butikker og prate med sjefen og høre om mulighet for en liten jobb.  Småjobber som gressklipping, barnevakt o.l. kan jo også være en mulighet frem til du blir litt eldre.  

Ha det godt!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fattigdom i Norge

Jente er lei seg (colourbox.com)

Kjenner du noen som alltid har en unnskyldning for ikke å bli med på kino eller i slalåmbakken? Eller vet du om noen som svarer unnvikende når du spør hva de gjorde i ferien?

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din