Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått arbeidsavklaringspenger fra NAV, får jeg ung ufør også?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Heisann :-) Jeg nevner ikke hva sykdom jeg har, men vertfall så er det slik at jeg ikke har mulighet til å jobbe i livet. Og jeg har selvfølgelig fått godkjent Arbeidsavklaringspenger fra NAV. Det jeg lurer på er om jeg må søke " ung ufør " etter at denne ble godkjent? Er det sånn at viss du har godkjent AAP , så får du ung ufør og? Jeg vet jeg kommer til å få det godkjent (pga sykdom) men jeg begynte ganske nylig med AAP, så må eg vente noen år/mnd før eg søker ung ufør ? Skjønner nesten ingenting av det som står på NAV..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss :-)

Vi forstår at det kan være litt vanskelig å finne frem til riktig informasjon av og til.

Det er mulig å søke om å få ung ufør beregning på både arbeidsavklaringspenger og på en varig uføretrygd.

Hvis det ikke står noe i vedtaket ditt på arbeidsavklaringspenger at du har fått godkjent ung ufør beregning, så kan du skriftlig søke om å få dette. Det finnes ikke et søknadsskjema for dette, du sender et bare et brev. Det bør legges ved dokumentasjon fra lege og spesialist, eventuelt fra andre parter som for eksempel skolen.

Ung ufør beregning på arbeidsavklaringspengene kan gi deg en mer gunstig beregning, det vil si at du kanskje får en høyere utbetaling. Ung ufør beregning kan du få godkjent dersom arbeidsevnen din ble halvert som følge av alvorlig og varig sykdom før du fylte 26 år.

Uføretrygd med ung ufør beregning er et mulig utfall av lang dialog med veileder på NAV kontoret, leger og spesialister. Det er strenge krav til arbeidsutprøving og medisinsk behandling, det er dette du skal gjennom nå mens du har arbeidsavklaringspenger.

Ring oss gjerne på tlf: 55 55 33 33, tastevalg 3, så hjelper vi deg gjerne med de spørsmålene du måtte ha.

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din