Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få oversikt over alle mine ubetalte regninger? 

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Fra og med desember 2014 til sommeren 2015 flyttet mine foreldre til en ny by, siden min mor hadde fått seg ny jobb. For å fullføre utdanningen min leide jeg en leilighet i nærheten av skolen jeg gikk på. Saken er at jeg aldri registrerte dette i folkeregisteret, og siden foreldrene mine hadde solgt huset de bodde i, fikk jeg aldri post. Da skoleåret sluttet fikk jeg beskjed om at jeg måtte erstatte engelsk boken min og at de ville sende meg en regning, denne fikk jeg aldri. Spørsmålet mitt er; hvordan det er mulig å spore ubetalte regninger? Jeg er klar over at det er mulig å kontakte skolen, men jeg vil også forsikre meg om at jeg ikke har flere ubetalte regninger og ønsker derfor å ha en oversikt over alle disse.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom du ikke betaler en regning som er sendt i posten, vil regningen ofte gå til inkasso og du risikerer å få betalingsanmerkning. 

Kredittbyårene er pliktig til å gi deg informasjon om eventuelle betalingsanmerkninger gratis. Dette kan du få ved å fylle ut dette skjemaet på Gjeldsoffer-Alliansens nettsider, og du vil motta svar tilbake fra kredittopplysningsforetakene til din folkeregistrerte adresse. 

Før regningene dine går til inkasso og du får betalingsanmerkniger kan det imidlertid være vanskelig å skaffe seg en oversikt over ubetalte regninger - ettersom du ikke mottar post. Du burde tenke gjennom eventuelle faste utgifter som sendes som faktura i posten og andre fakturakrav du kan ha mottatt i aktuell periode, for eksempel mobilregniner, varer du har bestilt på nett, strøm eller andre abonnement. Du kan eksempelvis kontakte selskapene direkte og høre om du har utestående gjeld. Dette vil nok være lurere enn å vente på eventuelle inkassokrav og betalingsanmerkninger. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ubetalte regninger? Unngå inkasso!

Jente er sjokkert når hun ser på laptopen sin (colourbox.com)

Har regningen gått til inkasso? Hva betyr det, og hvorfor bør du unngå det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din