Hopp til hovedinnholdet

Kva vil konsekvensene bli visst eg no velger og ikkje betale husleigen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. I år skrev eg under en leigekontrakt på ein hybel. Kontrakten varer et skoleår og har ingen oppsigelsestid men det var mulighet for og finne noen andre som kunne overta kontrakten om eg ville flytte. (Vet det var dumt men trengte en plass og bo) (Det er også en utkastelseskasul i kontrakten) Nå Har eg blitt sykemeldt resten av året og flyttet hjem. og derfor mistet stipendstøtten og står uten mulighet til og betale husleigen. Har bedt om overtagelse men det ser ikkje ut som at det skjer nokke på den fronten. (Utleiger er et større selskap) Kva vil konsekvensene bli visst eg no velger og ikkje betale husleigen? Vil kontrakten bli avbrutt? Kan det bli rettsak? Vil eg få noen konsekvenser av det som inkassogebyr og bli stemplet som dårlig betaler i framtiden? Eg hadde betalt om eg hadde hatt støtten til det og gjør alltid opp for meg, men nå har eg havnet i en ekstraordinær situasjon der eg ikkje får økonomisk støtte. Håper på hjelp og gode råd på veien videre.

SVAR

Besvart 26.10.2015 13:35:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Depositum eller leiegaranti?

Det kan være dyrt å flytte inn i egen bolig for første gang. Noen utleiere tilbyr leietakere å tegne såkalt leiegaranti framfor å betale depositum. Er det lurt?

 

Les mer
account_circle