Hopp til hovedinnholdet

Hvilke rettigheter har man som lærling hvis man har barn? Og kan man få støtte fra Lånekassen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en datter på to år, og bor sammen med barnefaren i leiligheten vår som vi nettopp har kjøpt. Han er ferdig utdannet og jeg har nettopp fått med lærling jobb. Pga lærlingjobben har jeg gått ned 10 000kr i lønn. Så jeg lurer på om dere vet om man har noen rettigheter som mor når man er lærling? og hvordan det er med lærling og stipend i lånekassen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja, som lærling kan du få støtte fra Lånekassen, men hva du kan få henger sammen med inntekt, bosituasjon osv. Du kan lese mer om det her: www.lanekassen.no/nb-NO/Stipend-og-lan/vg/Larlinger/

Som lærling i en bedrift har du akkurat samme rettigheter som arbeidstaker, som alle de andre som jobber i bedriften. Det betyr for eksempel at du har rett på fri (egenmelding) hvis du må være hjemme med sykt barn osv.

 

Elev- og lærlingombudet i Nord-Trøndelag, i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Her har vi samlet flere spørsmål og svar slik at du får en bedre oversikt over dine rettigheter.

Les mer

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din