Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta opp lån til å starte firma?

Annet 16 år
 

Spørsmål

Heisann.  Jeg har begynt og tenkt på eget firma i en alder av 17.  Da ett entreprenør firma som vil drive med traktortjenester snøbrøyting osv.  Er ett marked for det her.  Men jeg har jo ikke 100-200 tusen og bruke på dette,  mitt spørsmål da er om pappa eller mamma kunne tatt opp ett lån for meg?  Eller burde jeg vente til jeg blir 18? Mvh gutt 17

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan ikke ta opp lån selv så lenge du er under 18 år. Foreldrene dine kan ta opp lån, men siden det ikke er så lenge før du blir 18 år, vil jeg anbefale deg å vente. I mellomtiden kan du kanskje få deg en annen jobb som gjør det mulig å spare opp startkapitalen? Det vil være mye mer lønnsomt for deg å bruke oppsparte midler enn å ta opp et lån. Lån til oppstart av et nytt firma har ofte ganske høy rente og høye gebyrer.

I oppstarten av et nytt firma tjener man vanligvis ikke så mye penger. Dersom du har et lån som du må betale mye på hver måned, kan det medføre at du ikke klarer deg gjennom oppstartsperioden før du har kommet skikkelig i gang og tjener nok penger. Jeg vil derfor anbefale deg å tenke langsiktig og forsøke å spare opp det du trenger som startkapital før du starter for deg selv.

Lykke til!

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du starte din egen bedrift?

God idé (colourbox.com)

Med de rette personlige egenskapene, den gode ideen og de riktige rådgiverne og ressursene kan også du lykkes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din