Hopp til hovedinnholdet

Trenger ny telefon, men må kjøpe selv. Vil ikke bruke opp alle pengene før ferien, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en telefon som er ganske ødelagt, så jeg trenger ny! Og pappa sier at jeg må kjøpe det selv! Men vi skal til USA i sommerferien! Så jeg vil ikke bruke opp alle pengene min på telefon når jeg kan shoppe i på ferie! Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Slik jeg ser det har du flere alternativer. Det ene er å fortsette å bruke den du har nå frem til du skal på ferie og kanskje kjøpe deg ny der? Men om mobilen din er så ødelagt at den må byttes forstår jeg at dette ikke går.

Du kan jo også spørre om foreldrene dine eller noen du kjenner har en brukt mobil liggende, som de ikke bruker akuratt nå og høre om du kan få låne denne i en periode?

En annen mulighet er også å prøve å jobbe for å tjene litt ekstra penger. Kanskje kan du spørre foreldrene dine om det er noe ekstra du kan gjøre hjemme eller noe annet du kan hjelpe til med slik at du kan tjene litt penger?

Håper dette var til hjelp!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sparetips til deg med slunken lommebok

Sparegris (colourbox.com)

Dårlig råd? Eller forsvinner pengene mellom hendene på deg? Det finnes mange billige og gratis alternativer du kanskje ikke visste om.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din