Hopp til hovedinnholdet

Må jeg betale skatt på det jeg tjener ved formidling av varekjøp?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, hadde et spørsmål angående skatt, jeg er en gutt på 15 år og jeg driver å tjener penger på en god måte, jeg bruker å legge ut ting på norske nettsider som finn.no osv... også når noen vil kjøpe så sender de meg pengene også bruker jeg å bestille varene fra billige kinesiske nettsider.. jeg har liksom ikke varen med meg men jeg sender fra nettsidene til addressen til min kjøper! Jeg lurte bare på om jeg må betale skatt viss jeg holder på med denne måten? Og viss ja, hva er straffen for å ikke betale skatt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du må betale skatt på det du tjener over frikortgrensen på kr 50 000 per år. Dersom din fortjeneste er høyere enn dette må du etablere et enkeltmannsforetak og innbetale skatt til skatteetaten. Du kan finne flere opplysninger om innbetaling av skatt på skatteetaten.no.

Dersom du ikke oppgir inntekt som du skulle ha betalt skatt av vil du få krav om straffeskatt. Hvor mye dette vil være vil avhenge av hvor mye skatt du ikke har betalt.

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frikort og skattekort

Frikort eller skattekort? (skjermdump skatteetaten.no)

Har du en jobb må du be om frikort eller skattekort. Tjener du mindre enn 55.000,- klarer du deg med å bestille frikort, og behøver ikke å skatte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din