Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få tilbake penger som en venn skylder?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg solgte en billett til en venn av meg for han ikke klarte å skaffe egen billett, han hadde ikke penger akkurat da og lovet og betale etter helgen, har snart gått 1 måned og jeg har fortsatt ikke fått noe penger, og han begynner og svare mindre og mindre når jeg spør hvor pengene blir av, jeg har alt dokumentert via messenger at han skulle kjøpe billetten og at han skylder meg penger, så jeg lurte på om dere hadde noen tips til hva jeg burde gjøre for 3000 kr er ganske mye for en gutt på 18 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom du ikke får tilbake penger noen skylder deg kan du sende kravet til inkasso eller selv kreve inn beløpet via Namsmannen. Å kreve inn penger fra folk som skylder penger er regulert via Inkassoloven.

Først må du sende en skriftlig purring på beløpet, der du skriver at du vil sende kravet til inkasso dersom det ikke betales innen en frist på minst 14 dager.

Dersom kravet ikke betales kan du sende det til et inkassobyrå. Du må nok regne med å betale gebyrer til inkassoselskapet, som de senere krever fra han som skylder deg penger. Problemet er at hvis han ikke har jobb eller eier eiendeler som det kan tas pant i, er det lite inkassoselskapet kan gjøre for å kreve inn pengene. De vil legge kravet på vent og kreve inn beløpet når skyldneren kommer i jobb eller kan dekke kravet på andre måter.

Det er også mulig å gjøre inkassojobben på egenhånd. Du kan lese mer om inkasso på nettet ved å Google inkasso.

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din