Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Korleis skal eg sjekka om eit tilbod er falsk, eller ikkje?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Eg har alltid hatt lyst på spotify, men har ikkje hatt penger til å betale 99kr i mnd. Men no har dei tilbudet om 3 måneder med spotify premium til 9kr. Og eg har veldig lyst til å kjøpe dette, men eg har høyrt att dette er svindel eller noke meir bak tilbudet som mange har blitt lurt av, og at eg ikkje bør gjere det. So eg lurer på det er trygt å gjere det eller om det er svindel/falsk?

Besvart 08.06.2017 08:57
 

Svar
Hei

Du har rett i at du lyt vera merksam på for gode tilbod på nettet. Sjekk om tilbudet står på sjølve nettsida til spotify. Pop-up vindauge kan vera svindel! Alt for gode tilbod på merkevarer er ein kjend måte å få folk til å oppgi personleg informasjon som telefonnummer, epostadresse og i verste fall kredittkortopplysningar. Sjå om url´en virkar merkeleg, og om nettsida har ei truverdig kontaktside. Ærlege handelsfolk er ikkje redd for å få kontakt og listar opp korleis du kan kontakta dei på nettet, men og orgaisasjonsummer og fysisk adresse. Lukke til!


Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din


ukens tema

kommentar

Fuck IT: Hvem bestemmer hva som er perfekt? Hvorfor er noe stygge? Hvorfor kan ikke alle bare være seg selv. Jeg er tretten åt og har null pupper. I lang tid har jeg vært skikkelig sjalu på folk som har det, men så fant jeg en bruker på Instagram. Selvom hun som eier den har skikkelig store pupper, sier hun noen ting som er viktig. At du ikke skal dømme folk, og at alle er perfekte. Vet ikke hvorfor det hjalp meg, men det gjorde det. Dere som er misfornøyde med dere selv burde finne en ting du liker veldig godt med deg selv. Eller finne noe eller noen som får deg til å føle deg bra Les innlegg Liten pil høyre