Hopp til hovedinnholdet

Korleis skal eg sjekka om eit tilbod er falsk, eller ikkje?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Eg har alltid hatt lyst på spotify, men har ikkje hatt penger til å betale 99kr i mnd. Men no har dei tilbudet om 3 måneder med spotify premium til 9kr. Og eg har veldig lyst til å kjøpe dette, men eg har høyrt att dette er svindel eller noke meir bak tilbudet som mange har blitt lurt av, og at eg ikkje bør gjere det. So eg lurer på det er trygt å gjere det eller om det er svindel/falsk?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har rett i at du lyt vera merksam på for gode tilbod på nettet. Sjekk om tilbudet står på sjølve nettsida til spotify. Pop-up vindauge kan vera svindel! Alt for gode tilbod på merkevarer er ein kjend måte å få folk til å oppgi personleg informasjon som telefonnummer, epostadresse og i verste fall kredittkortopplysningar. Sjå om url´en virkar merkeleg, og om nettsida har ei truverdig kontaktside. Ærlege handelsfolk er ikkje redd for å få kontakt og listar opp korleis du kan kontakta dei på nettet, men og orgaisasjonsummer og fysisk adresse. Lukke til!


Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din