Hopp til hovedinnholdet

Hvordan overføre penger når jeg har kontanter?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Har en del kontanter liggende etter bestefars arv, konfirmasjon, småjobber osv. som jeg ønsker å bruke på husleie noen måneder. Hvordan sender jeg inn papirfaktura til utleieren min? Hvor får jeg tak i papiret, hva skriver jeg, hvor sender jeg? Kan også depositum bli sendt inn som papirfaktura? Hvordan? Tusen takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Trygg overføring av kontanter kan gjøres på følgende måte:

1. Du henvender deg i banken din/en bank og ber banken overføre pengene du har med til en person. Du må ha kontonummer. Bankene kan gjøre dette på litt forskjellige måter. De kan be deg om å fylle ut en giro i kassen, eller de kan be deg om å bruke en automat der du setter inn pengene på personens konto. Banken vil ta seg betalt med et ganske stort gebyr for å gjøre denne overføringen.

2. Du går i banken og setter pengene inn på din egen konto/en brukskonto du oppretter som er tilknyttet nettbank. Deretter overfører du pengene til personen som skal ha dem. Dette vil være den billigste måten å overføre pengene på.

3. Du kan gå i banken og be om å få kjøpe en krysset sjekk for beløpet du har. Sjekken må stå på navnet til den som skal motta sjekken og den må være krysset, slik at ingen andre kan ta pengene. Deretter kan du sende den kryssede sjekken i posten eller levere til utleier. (Jeg vil egentlig ikke anbefale denne måten. Den er tungvinn for begge parter, koster en del penger og det er en risiko for at sjekken forsvinner på veien.)

Den siste muligheten er at du overleverer kontanter, men da må du passe på å få en kvittering på at pengene er mottatt.

Jeg anbefaler løsning nummer to.

Jeg vil også anbefale deg å sette det du har av kontanter inn på en konto, så pengene kan stå trygt i banken til du trenger dem. Siden du er over 18 år kan du selv åpne konto og fritt disponere penger på egen konto.

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din