Hopp til hovedinnholdet

Hva får jeg utbetalt i ung ufør?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har fått innvilget aap, og får det nå. Jeg fikk beskjed av psykologen min å søke om ung utfør, hun er ny og var usikker på hvordan hun skulle hjelpe meg med det, men det skulle hun finne ut av. Jeg er diagnostisert med ptsd og adhd, også har jeg mye angst og depresjoner også er jeg kjempe sliten. Lurte på hvor langt tid jeg må gå på AAP, før jeg kan søke ung ufør? saksbehandlerne min på nav., Vil, prøver å få meg ut i arbeid, og venter på at jeg skal bli ferdig med behandling. Men psykologen min sa det tar flere år med behandling. Og at jeg ikke blir frisk frisk! men at jeg blir litt bedre. Så nå skal psykologen min ha en møte sammen med legen og nav. tar det langt tid? jeg gruer meg. Og hvor mye mer får man utbetalt? i ungfør?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Det er ikke psykologen som søker om ung ufør for deg, det må du gjøre selv.  Psykologen din og annet medisinsk personell (leger) må dokumentere at diagnosen din er så pass alvorlig at du bør ha rettighet som ung ufør.

Det finnes ikke noe søknadsskjema på ung ufør.  Du kan enten sende inn et fritekstbrev sammen med en førsteside i saken eller du kan bruke tjenesten "Beskjed til NAV".

Hvis en få innvilget rettighet som ung ufør er en sikret en minsteytelse fra NAV.  Du kan lese mer om dette på våre nettsider.

Du få ta tiden til hjelp og avvente til saken blir ferdigbehandlet hos NAV.  Hvor lang tid det tar kan vi her på ung.no ikke uttale oss om.  Ta dette opp med din lokale veileder på NAV-kontoret ditt.

Ønsker deg en fin dag og lykke til videre :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din