Hopp til hovedinnholdet

Kjøpte en vare som ikke stod til forventningene.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei kjøpte en vape av en venn som ble ødagdt etter jeg blugget den inn i en kontakt og bare datt fra hverandre. Han nekter og gi til bake pengen. De var ho 400kr brukt på båss. Hva kan jeg gjøre. Fann samme vape på nettet for 100 kr. Var dette svindel

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet ditt.
Hvorvidt dette var svindel eller ikke er umulig for konfliktrådet å svare på. Det du imidlertid kan gjøre er å si til han du kjøpte av at du ønsker å snakke med han, fordi varen ikke var verdt de 400 kr du betalte for den. Av og til er det dessverre slik at varer vi kjøper brukt ikke står til forventningene. Noen ganger burde selger vite om dette når han selger, mens andre ganger kan man ikke laste selger for at noe blir ødelagt i det en selv forsøker det.

 

Dersom vennen din ikke ønsker dette, kan du ta kontakt med ditt lokale konfliktråd. Konfliktrådet kan da forsøke å komme i kontakt med vennen din, og dersom han vil, så kan en upartisk mekler lede et møte mellom dere, for å se om du kanskje kan få igjen noen av pengene dine på denne måten.

Håper dette var svar på spørsmålet ditt!

 

Hilsen konfliktrådet i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er e-sigaretter (vape) helseskadelig?

Jente som damper/vaper. Kilde: Colourbox.

Å dampe/vape er mindre helseskadelig enn å røyke sigaretter, men det er ikke uten risiko. Vi vet ikke hva konsekvensene er på lang sikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din