Hopp til hovedinnholdet

Vil ikke at alle skal vite at vi er fattig. 

Annet 14 år
 

Spørsmål

Jeg og mine foreldre skal på ferie med "ferie for allle". Jeg vil ikke at noen andre skal vite at vi er fattig og at vi ikke har råd til å reise på ferier, så jeg sa klart og tydlig fra til mamma at hun IKKE måtte si at ferieturen var arrangert av ferie for alle-folka. Men når en venn av min mor spør oss om vi kan ta oss en tur på besøk i ferien, sier mamma nei fordi vi skal på et ferie for alle prosjekt i ferien. Jeg er lei meg fordi hun alltid må plappre i vei. Jeg skjønner ikke at det er mulig, man trenger ikke å rope ut at vi er fattig. Hun er nå i stua, og jeg på rommet mitt og jeg vil bare kaste alt i veggen og skrike og ikke prate med henne. Det vet hun. Jeg har sagt det til henne 100 ganger at hun ikke må si det til noen, og det første hun gjør etter å ha LOVET meg og ikke si det, er å si det til hun som definitivt kommer til å si det til ALLE. Mamma har ødelagt livet mitt de neste ukene. Nå vet alle at vi er fattig.hun sa hun ikke skulle si det. Det er et tillitsbrudd. Hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Du skriver at mammaen din hadde gitt deg et løfte om å ikke fortelle dette til noen, men at hun gjorde det likevel. Jeg skjønner godt at du opplever dette som et tillitsbrudd. Når man opplever at noen som står en nær bryter tilliten, er det helt vanlig å bli både sint og lei seg.

Det er dessverre mange barn i Norge som lever med foreldre som er fattige. Mange barn synes dette kan være flaut, og kvier seg for å si det høyt. Du er altså på ingen måte alene om å ha det slik. Det er ikke noe gøy å ikke kunne gjøre eller ha de samme tingene som jevnaldrende. Og så kan du kanskje kjenne at du er litt maktesløs, for det er jo ikke så mye du kan gjøre med situasjonen når du fortsatt er et barn.

Jeg lurer litt på hva du tenker om hva mammaen din føler rundt det å være fattig. Å bære på vanskelige tanker og følelser alene kan være veldig tungt, også for voksne. Kan det hende at det var derfor mammaen din fortalte det til vennen sin? Kanskje hun tenkte det kunne gjøre situasjonen lettere hvis hun delte det med en venn?

Jeg tenker det kan være en ide å snakke med mammaen din om dette, slik at dette ikke skal skje igjen. Kanskje hun kan snakke med vennen sin, og be henne om å ikke si det videre? Uansett tror jeg dere sammen må finne en måte å gå videre på, og bli enig om hvordan dere skal håndtere slike ting i framtiden.

Jeg håper dere finner ut av det, og får et fint opphold med ferie for alle. Jeg legger ved en artikkel du kan se på hvis du vil. 

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når foreldrene har dårlig råd

Tom lommebok (colourbox.com)

Mistenker du eller vet du at foreldrene dine sliter økonomisk? Da er du ikke alene. Her har vi samlet noen spørsmål og svar om tips til hva du kan gjøre hvis foreldrene dine har dårlig råd.

Av Hanna, ungdomsjournalist for ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din