Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg har ønsket meg iPhone 6S ganske lenge nå. Jeg har nok penger til å kjøpe meg en ny mobil,men får ikke lov. Hvordan kan jeg overtale foreldrene mine?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har ønsket meg iPhone 6S ganske lenge nå. Og siden det har kommet ut iPhone X og greier syntes jeg at det var på tide å gå over til noe nytt. Jeg har iPhone 5S og den skrur seg av i kulden, er treig og for liten skjerm. Jeg har nok penger til å kjøpe meg en ny mobil,men mamma og stefaren min sier at det er ikke noe vits i å bruke 4 tusen kroner på en mobil jeg har ønsket meg lenge. Jeg har prøvd å overtale dem. Men det eneste de gjør web å prøve å finne en billig mobil som er like bra men koster 1400 kroner. Stefaren min viste meg en sånn og den var forferdelig stygg og det merke hadde jeg aldri hørt om før. Den telefonen gikk det bare an å få fra Kina. Så jeg lurer på hvordan jeg kan overtale foreldrene mine?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Du lurer på hvordan du kan overtale foreldrene til å la deg kjøpe en iPhone 6s.

Et råd er at du snakker med dem og fortelle hvorfor akkurat denne telefonen er så viktig for deg og at du ønsker å bruke dine egne penger på dette.

Et forslag du kan komme med, er at du kan forsøke å selge den gamle telefonen. Da kan du bruke pengene du får for denne som en del av summen til å kjøpe den nye telefonen.

Du kan også tilby deg å ta ekstra oppgaver i hjemme, som støvsuge, tørke støv, gå med søppel eller andre ting som du kan tjene litt ekstra lommepenger på? Da viser du at du forstår at du må jobbe for å bruke penger på en slik dyr ting. 

Men husk på at til sist er det foreldrene dine som bestemmer, og kanskje har de noen gode grunner for at du burde vente med å kjøpe en slik dyr telefon?

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din