Hopp til hovedinnholdet

Er det noen konsekvenser ved å sette inn penger på BSU i januar og ta de ut i desember?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Dersom jeg overfører maks beløp til bsu i januar, og tar det ut i desember, vil dette på noen måte påvirke hvor mye skattefradrag jeg kan få senere? Eller blir det som om jeg aldri la inn penger, bortsett fra at jeg nå har renter?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I utgangspunktet vil det ikke være konsekvenser ved å sette inn penger på BSU i januar og ta de ut i desember. Det er opplysningene skatteetaten får om innskudd ved utgangen av året, sammenlignet med innskudd ved inngangen til året som danner grunnlag for skattefradrag. Du får altså ikke glede av skattefradrag for penger som har stått på kontoen hele året, men som er tatt ut i desember.

Bankene tilbyr litt høyere rente på BSU-konto, fordi de regner pengene som langsiktig plassert. BSU-kontoen er ikke beregnet å være en vanlig sparekonto, der penger settes inn og tas ut. Jeg vil derfor tro at banken vil reagere på at du tar ut penger av kontoen. Før du eventuelt tar ut penger bør du forsikre deg om at kontoen ikke blir avsluttet og du mister muligheten til å spare i BSU i framtiden. Reglene er sånn at hvis du avslutter BSU-sparingen, så får du ikke mulighet til å åpne en ny BSU-konto og starte sparingen på nytt.

Jeg vil derfor anbefale deg å åpne en vanlig sparekonto dersom du har planer om å ta ut igjen pengene etter hvert.

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din