Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skaffe mye lommepenger raskt?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Heihei, jeg er en gutt på 15 som snart runner 16år. Jeg har et lite pengeproblem i disse dager. Det startet med at jeg ville ta et utvekslingsår i USA, men fan ut at dette ikke passet med min vidregående opplæring. Så i septemper bestilte jeg spontant en språkreise til USA som jeg ser veldig fram til å dra på. Selve turen på rundt 40000kr er finansiert av konfirmasjonspengene, men så var det det med lommepenger. Jeg har en plan om å ha med meg 20000kr. Pluss att jeg må ha ny telefon fordi min streiker snart. Det beryr att jeg trenger ca 30000kr. Og jeg drar 1.juli. Hva i helvette gjør jeg. Jeg har en jobb, som trener på ski for barneskoleelever. Jeg får ca 250kr/t men arbeider bare 1gang i uka. Tenker på en jobb til men tilbudene rundt meg er ganske skrale, pluss att jeg har skole og fritidsaktiviteter. Ehh hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når man mangler penger er det to hovedstrategier:

1. Øke inntektene

2. Redusere utgiftene

Du skriver at du allerede jobber og tjener penger. Det er jo flott. Jeg anbefaler å lage en oversikt over hvor mye du kan tjene fram til 1. juli og hvor mye du kan klare å spare. Dersom dette ikke er nok, må du vurdere om du kan klare å jobbe mer for å tjene mer eller om du kan få noe hjelp av andre, for eksempel foreldrene dine.

Det høres ganske mye ut med 20.000 kroner i lommepenger. Hvor lite lommepenger tror du at du kan klare deg med? Kan du lage en plan for hva du trenger å bruke penger på? Kanskje holder mobiltelefonen din til etter språkreisen? Det er jo også mulig å kjøpe mobiltelefoner som koster mindre enn 10.000 kroner, dersom mobiltelefonen din må skiftes før du drar.

Lykke til med jobb, sparing og smart forbruk!

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Under 18 og på jakt etter jobb?

Beiser en benk (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

Les mer

Hva prioriterer du å bruke penger på?

Jente handler på nett (colourbox.com)

Mange opplever at de bare må ha de nyeste tingene, enten det er en mobil eller en merkejakke. Noen ganger fordi du vil selv, og andre ganger fordi det blir forventet. Men hvordan skal du prioritere med et slikt press og så mange fristelser?

Skrevet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din