Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om familien min er rik?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Heii:)) Jeg lurer på om familien min er rik... I det siste har je kommet i en slags fase. Jeg har blitt opptatt av klesmerket polo og andre dyre klesmerker og andre dyre ting. Jeg prøver liksom og vise at jeg og familien min har mye penger... Føler at vi har en del penger da, mamma og pappa tjener ganske mye penger. For eksempel når vi kjører rundt i bilen (som er en Porsche cayenne) vår i Oslo eller rundt i byen føler jeg meg liksom så mye bedre enn alle andre. Vil egt ikke at det skal være sånn at jeg må være en arrogant drittsekk. Er detter egt normalt?? Jeg er 13 år btw..:)

Besvart 21.01.2018 13:36
 

Svar
Hei

Ja det du skriver er normalt å tenke. Når jeg leser det du skriver får jeg inntrykk av at du bor i en familie som har nok penger. Hvor rike dere er avhenger kanskje av hvem du sammenlikner deg med?

Å være fattig i Norge er noe annet enn å være fattig i Kina eller Afrika. Rikdom trenger ikke handle bare om penger. Noen opplever at de er rike på gode opplevelser, rike på en stor og god familie, rike på vennskap og så videre. Det er bra at du ikke vil gå rundt å føle deg bedre enn andre. 

De tankene du beskriver at du har, kan handle om at du nå har blitt større og forstår mer. At du forstår mer av hva som betyr noe i livet og hvordan mennesker påvirker hverandre. Fortsett å tenk over hva som betyr noe og hvordan du kan bli oppfattet av andre. Det at din familie har mye penger er bra for deg. Det kan gi deg muligheter som andre ikke har. Bruk de mulighetene du har til å få et godt liv. Spesielt er det viktig å ta vare på gode vennskap og finne sin plass i et fellesskap man trives i. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du en god venn!

To kamerater under vann (colourbox.com)

Det er faktisk viktig og lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men ellers også.

Les mer

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer

Har du opplevd å ikke passe inn?

å skille seg ut (www.colourbox.com)

Du tenker kanskje at det er kjipt å ikke være interessert i de samme tingene som vennene dine? At du ikke har så lyst å gå på den samme skolen som "alle andre"? Men har du tenkt at det er viktig at noen gjør noe annet enn "resten"?

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din