Hopp til hovedinnholdet

Jeg skylder tvillingsøsteren min 240 kroner, men har ikke penger. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Eg skylder tvillingsøstra mi 240 kr, og vi har nettopp hatt konfirmasjon. Eg har veldig lyst å betale ho tilbake, men har ikkje penga til det. Pappa og tvillingsøstra mi seier eg må betale med konfirmasjonspengane. Dei har jo eg fått i gåve og må få bestemme over dei, sjølv om eg ikkje har fylt 15 enno. Siden telefonen min er ødelagd, får eg ikkje ringt mamma og spørt kva ho synst om det, fordi ho er også en av mine foreldre og har rett til å vete kva som skjer. Kan ikkje bruke broren, stvillingsøstra eller pappa sin telefon, for dei vil mistenke meg. Har prøvd det ein gong før foresten, men misslykka. Kva skal eg gjere, sidan eg ikkje vil gi frå meg konfirmasjonspengane? Og har tvillingsøstra lov til å sette ein tidsperiode på når eg må betale ho?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du skylder søsteren din penger, så har hun krav på at du betaler henne tilbake. Det er aldri lurt å låne penger av noen uten at man vet at man har/får penger til å betale tilbake. Jeg synes ikke det er så urimelig at du betaler henne tilbake med penger du faktisk har (konfirmasjonspengene), slik både hun og faren deres foreslår. 

Jeg foreslår at dere snakker sammen, og blir enige om en løsning som er grei for dere begge. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem bestemmer over pengene dine?

Penger til konfirmasjonen (ung.no)

Krangler du med foreldrene dine om hva du kan bruke egne penger på? Det finnes ikke noe klart svar, men det er vanlig å skille mellom penger du har tjent selv og penger du har fått.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din