Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg få råd til lett-motorsykkel før sommer?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 16 og lurte på om dere kunne hjelpe meg med pengeproblemer. Jeg har en jobb, og vil gjerne skaffe meg en lett-mc. Det som er problemet er at jeg vil gjerne få motorsykkelen i mai før sommer, som er da om rundt 9 måneder. På de 9 månedene så får jeg da rundt 33 500 kr, men hvordan er det nok til lappen som koster 20 000 - 25 000 pluss motorsykkelen som kan koste opp til 50 0000. På toppen av alt så må jeg kjøpe utstyr som hjelm, jakke, hansker osv. Om jeg ikke får råd til alt før sommeren, føler jeg at alt blir bortkasta. Da må jeg vente til neste vinter blir over, og da er jeg sytten allerede, og vil få snart bil... Jeg har ikke noen løsninger på dette, og vil gjerne få det til før sommeren kommer. Hadde vært takknemlig hvis dere kunne hjelpe meg.

Besvart 10.09.2018 13:29
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du har lyst til å kjøpe deg lett-mc, men med dette kommer det mange kostnader. Du må kjøpe deg selve sykkelen, men også utstyr og betaling for selve lappen. Du lurer nå på hva du skal gjøre. 


Jeg synes du burde fokusere på at du skal spare så mye som mulig, om dette virkelig er noe du har lyst på. Om det er det, er det viktig å spare. Da er det viktig å spare alt av inntekt du får, og du burde være forsiktig med hvor mye penger du bruker på andre ting, som mat og morsomheter. Du kan også ønske deg penger til jul og bursdag, og håpe dette hjelper litt på. 

Kanskje du kan snakke med foreldrene dine om dette? Det er mulig de kan hjelpe deg med å sponse dette, eller kanskje de har noen jobber du kan gjøre hjemme for å tjene ekstra med penger. Det er nok lurt å snakke med foreldrene dine, i håp om at de har noen tips eller noen måte de kan hjelpe deg oppnå dette målet på.

Jeg håper dette ordner seg. Jeg skal legge noen artikler til under for deg, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sparetips til deg med slunken lommebok

Sparegris (colourbox.com)

Dårlig råd? Eller forsvinner pengene mellom hendene på deg? Det finnes mange billige og gratis alternativer du kanskje ikke visste om.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Alternative gavetips

Bake (colourbox.com)

Har du dårlig råd? Er du bekymret for miljøet? Trenger du en bursdagsgave eller julegave? Her får du tips til over gaver som verken trenger å koste mye, eller gå ut over miljøet.

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer

Hvordan sette opp et budsjett?

Kalkulator og blyant (colourbox.com)

Lær hvordan du setter opp et godt budsjett, og få tilbake kontrollen over pengene dine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din