Hopp til hovedinnholdet

Dårlig økonomi, trenger medisin og ting til skole

Jente 19 år
 

Spørsmål

Mamma og pappa har kjempe dårlig økonomi. Jeg får heller ikke grunnstipend pga. Nav ikke har oversikt over mamma og pappa sine inntekter. Jeg går på videregående skole i 3. Kl, og merker at jeg tar ned behovene mine. Det hender at vi ikke har mat hjemme engang så jeg kan ta med på skolen, og det heller ikke penger på skolen til mat. Jeg bruker Ritalin som fast medisin, og hittil nå har jeg hatt frikort og fått dette gratis. Og nå når vi inngår 2019 må jeg betale for dette selv. Og mine foreldre har ikke engang penger til å bidra med noe ekstra enn penger til mat de gangene de har det, sko eller klær. Og jeg får dårlig samvittighet bare av å spørre om 20kr eller fylle på busskortet mitt månedlig. Jeg har prøvd å finne jobb, søkt forskjellige steder og det er utrolig vanskelig. Vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg engang.

Besvart 01.10.2018 22:41
 

Svar
Hei jente 19 år
 
Takk for at du skriver til oss:-) Det er mange i Norge som har dårlig råd, og du beskriver veldig godt hvordan det er. Du får dårlig samvittighet av å fylle på busskort, og du tenker på hvordan du skal få medisin. 
 
Men medisin må du jo ha, og busskort også. Og mat! Jeg synes at du skal snakke med foreldrene dine om dette, om hvordan dere kan lage en plan fremover. Kan de hjelpe deg med å snakke med NAV også? 
 
Du har forsøkt å finne deg en jobb. Det høres ut som en god plan, da kan du få dine egne penger. De fleste får sin første jobb gjennom bekjente/bekjente av foreldre. Det er ofte vanskelig å finne den første jobben. Så du må nok prøve flere ganger, men ikke gi deg. Kanskje kan du finne noen som kan hjelpe deg også? Mange steder/byer er det sentre som jobber med å hjelpe ungdom med å skrive CV/søke jobb. 
 
Jeg ønsker deg masse lykke til! 
 
Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din