Hopp til hovedinnholdet

Jeg har AAP fra NAV, har jeg rett på ung ufør?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Snart er det 1 år siden jeg begynte med app penger pga jeg har ME jeg går ikke på skoenn eller gjør noe annet er bare på senga. Så jeg lurte på om jeg må ta med en ny legeerklæring til nav for å få aap penger igjen eller trenger jeg ikke det siden jeg ikke har fått noe beskjed om det fra saksbehandleren min. Jeg lurte på om jeg har også rett til ungufør? Fordi jeg har nå ME i 5 år og de sidte 2 årene har det blitt alvorlig jeg har sluttet på skolen pga det. Har jeg krav til det siden ME er en alvorlig sykdom? Jeg bor med mamma og pappa. Min mamma har ikke intekt så det er bare pappa og jeg vil også bidra med noe hjemme. Takk for hånd☺️

Besvart 05.11.2018 11:23
 

Svar
Hei!

Når det gjelder legeerklæring, så må du spørre din saksbehandler på NAV kontoret om det. 

Det kan du gjøre via den digitale aktivitetsplanen din, den finner du ved å klikke på Ditt NAV - Din aktivitetsplan. Klikk så på "Gå til dialog" for sende beskjed direkte. 

Du spør videre om du har rett til ung ufør, og vi er i tvil om du mener ung ufør tillegg på arbeidsavklaringspengene eller om du mener varig uføretrygd.

Ung ufør rettigheter er noe du kan søke om å få på dine arbeidsavklaringspenger, det betyr at du kan ha rett til en høyere utbetaling fra du fyller 20 år. Det finnes ikke et eget søknadsskjema for dette, det kan skrives på et vanlig ark. Sendes til NAV med førsteside.  

Hvis du mener varig uføretrygd med ung ufør, så er dette noe du må snakke med din saksbehandler om. For å kunne få innvilget uføretrygd, så er det flere strenge krav som må være oppfylt først. 

Ring oss gjerne på 55 55 33 33, så kan vi avklare dette nærmere i samtale med deg.  

Ha en fin dag! :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din