Hopp til hovedinnholdet

Føler meg skikkelig slem for å bruke så mye penger på hest!

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, dette r et ganske stort dilemma for meg egentlig.. jeg har hest på for, en hest jeg virkelig elsker. Dette er det 2 året jeg har henne. Vi betaler 1000kr i mnd for å ha henne. Hun var en stor løsning på problemer jeg har hatt før. Jeg har startet på ridekurs for å bli en bedre rytter for min og forhesten min sin skyld og jeg har funnet tilbake gnisten til sprang. D koster 1500kr i mnd men jeg føler jeg lærer mye av det. Problemet er, foreldrene mine r syke og kan ikke jobbe. De vil ikke få meg til å slutte på noen av de men de har ikke økonomi. Jeg har sikkelig skyldfølelse over å dra til stallen og føler meg sikkelig slem for å bruke så mye penger. Hva gjør jeg nå? R d en utvei som ikke ender med at jeg må droppe noe av det? R d noe jeg kan gjøre for å hjelpe foreldrene mine? Får ikke lov til å jobbe som VG bud elns :/ D blir vanskeligere når det kommer bompenger også for d r litt lang vei til hest og ridekurs (dyrt De må nemlig ha råd til lillesøsters aktiviteter også.

Besvart 19.11.2018 21:36
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Jeg kan forstå at dette er vanskelig for deg! Hest er tydelig veldig viktig for din helse og for at du skal ha det bra. Du høres ut til å være en moden tenåring med empati og ansvar for din familie, noe som er en god egenskap.

Din hobby og interesse kan være dyr, men det koster også å drive med andre aktiviteter. Her er det viktig at dere har et familieråd og diskuterer hva som er viktig. Er det andre ting du bruker penger på som du kan minske ditt forbruk på.

Ellers er det absolutt mulig å jobbe litt når du fyller 16 år. Da kan du være med å bidra i fellesskapet, samtidig som du får arbeidserfaring.

Hvis dine foreldre har en svært lav inntekt, kan det være mulighet for støtte hos NAV? Sjekk ut med NAV kontoret i kommunen din.

Håper at du fikk svar på ditt spørsmål og ønsker deg lykke til videre!

Vennlig hilsen Helsesøster Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Familier med dårlig råd kan få støtte til aktiviteter

Fortvila gutt i sofaen (colourbox.com)

I Norge skal du ha mulighet til å delta i fritidsaktiviteter og gå i bursdag, selv om foreldrene dine har en vanskelig økonomi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din