Hopp til hovedinnholdet

Bor hjemme, men vil flytte. Har arvet penger av bestemoren min. Kan jeg kontrollere disse pengene?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei:)
Dette er en veldig fin side! Det er bra at dere svarer alle.

Jeg er en jente på 17, som bor i utkanten av oslo, og jeg ønsker å flytte hjemmefra. For andre virker det som jeg har det bra, men jeg krangler med faren min hele tiden. Han har veldig mye temperament, noe jeg har arvet litt. Han er veldig lett å fornærme, og jeg er hele tiden redd for at han skal eksplodere. Det er nesten sånn at jeg skulle ønske at han slo i stedet, for da hadde jeg visst at jeg hadde en god grunn til å ta affære. Men jeg er venner med moren min, og jeg vet hun ville blitt lei seg hvis jeg bestemte meg for å flytte.

Jeg vet at jeg ikke har rett til å flytte hjemmefra uten foreldres samtyke når jeg er under 18. I tillegg har jeg ikke råd til å betale leien for noen ting i sentrum, uansett kvalitet. Men saken er at jeg har arvet ganske mye penger fra bestemoren min som døde for noen år siden. Har jeg rett til å kontrollere disse pengene? Hva med når jeg har fylt 18? Kan de stoppe meg hvis jeg flytter ut?
Tusen takk for svar! <3

SVAR

Besvart 02.04.2009 13:29:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Hva koster det å bo?

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

 

Les mer
account_circle