Hopp til hovedinnholdet

Er det trygt å svare på betalte undersøkelser på nett?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er litt sånn desperat etter å tjene penger for det er så mye jeg har lyst på osv.. å jeg liker å tjene inn mine egne penger. Jeg har søkt litt på nett så ser jeg at det er sånn undersøkelser man kan ta for å tjene inn penger, jeg bare lurer på om dette er trygt? For jeg gidder ikke å binde meg til noe jeg ikke vet er helt sikkert. Dette er da denne nettsiden: https://betaltenettundersokelser.com/?tracking=AWSJBYO-M&utm_source=Google&utm_medium=cpc&utm_cid=400891759&utm_aid=58693067027&utm_d=m&utm_ac=273102401027&utm_m=b&gclid=EAIaIQobChMIjunKuoGg4AIViYSyCh2-Wg2kEAAYASAAEgJryfD_BwE (kanskje jeg har lagt den inn feil eller noe, men visst det går Ann å komme inn på den så er det hvertfall den siden :) (betaltenettundersøkelser.com)

Besvart 06.02.2019 13:11
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

Det er vanskelig for meg å svare på om en spesifikk tjeneste, men dette er skrevet tidligere her på Ung.no om temaet:

"Jeg synes du stiller et veldig godt spørsmål. Dette er nok noe som mange kjenner seg igjen i, og som kan virke som noen lurer deg.

Det finnes flere steder hvor de skriver at du kan tjene penger på å besvare undersøkelser. Det kan være fint å lese alt de skriver. For noen av undersøkelser får du gavekort, andre får du produkter og noen få tjener du penger på å besvare. Noen ganger er du med i trekningen av pengebeløp også.

.

Lurer du på om du vil dette, kanskje du kan ta en prat med foreldrene dine, slik at de også er informert om det du gjør. Noen ganger er det aldersgrense for å bli med på undersøkelser. Så kan være greit å sjekke ut litt til."

 

Hilsen Medietilsynet, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Sparetips til deg med slunken lommebok

Sparegris (colourbox.com)

Dårlig råd? Eller forsvinner pengene mellom hendene på deg? Det finnes mange billige og gratis alternativer du kanskje ikke visste om.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din