Hopp til hovedinnholdet

Kan tidligere fosterbarn få slettet lån hos Lånekassen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går utdanning og har noen spørsmål ang. Lån og stipend fra lånekassen. Jeg lurer på om fosterbarn kan få lån fra lånekassen slettet? Hvis man er utenfor ettervern systemet? Håper på svar

Besvart 14.03.2019 12:33
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med oss når det er ting som er vrient :-)

Det kan se ut som at det å være fosterbarn, eller å ha vært fosterbarn- ikke i seg selv er tilstrekkelig for å få slettet studielån.

Imidlertid kan en få slettet studielån, dersom andre vilkår er oppfylt. Dette handler om vilkår som å ha varige betalingsproblemer, ha fullført bestemte lærerutdanninger, eller er minst 50% ufør.

Den som bor og arbeider i Nord-Troms eller Finnmark vil årlig kunne få slettet 25 000 kr av studielånet - i tilfelle du bor i disse områdene.

Du kan se nærmere på nettsiden til Lånekassen.no.

I tillegg er det mulig å søke om utsettelse av tilbakebetaling. På nevnte nettside, vil du også finne god informasjon om dette.

Trolig kjenner du til at studielån kan omgjøres til stipend etter endt utdannig. Også dette kan du lese mer om på nettsiden til Lånekassen.

Dersom du strever med økonomien, og har mottatt faktura om innbetaling, eller regner med at den kommer - bør du snarest ta kontakt med Lånekassen for å få til en avtale.

Alternativt vil du få tilsendt purringer, og eventuelt inkassokrav, noe som vel de færreste ønsker. Trolig er du klar over dette, i og med at du tok kontakt med oss.

Håper at det ordner til på beste vis for deg. Lykke til :-)

Jeg legger ved linker til noen artikler som kan være interessante for deg.

Med vennlig hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Disse stipendene kan du søke om på videregående

Hundrekronersedler (colourbox.com)

Skal du begynne på videregående skole? Finn ut hvilke stipend du har rett på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din