Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine nekter meg å få konfirmasjonspengene mine - hva gjør jeg?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

jeg er godt over 18 år nå, og foreldrene mine nekter å gi meg konfirmasjonspengene mine. Hva gjør jeg for å få de?

Besvart 14.03.2019 15:24
 

Svar
Hei

Du har rett til å disponere over konfirmasjonspengene dine selv. Foreldrene dine kan ikke nekte deg tilgang til disse pengene.

Du skriver ikke noe om hvorvidt pengene står på en konto opprettet i ditt navn eller ikke, men du kan uansett kontakte banken din og forklare situasjonen, og spørre om de kan hjelpe deg med å få tilgang til pengene.

Hvorfor nekter foreldrene dine å gi deg konfirmasjonspengene? Kanskje kan det være lurt å lytte til hvilke tanker de har. Det kan være at de tenker at du vil ha støre behov for pengene ved en senere anledning, og at det kan være lurt å spare dem. Kanskje de er redd for at du vil angre på at du brukte mye penger på noe du kanskje ikke vil ha bruk for om en liten stund.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hvem bestemmer over pengene dine?

Penger til konfirmasjonen (ung.no)

Krangler du med foreldrene dine om hva du kan bruke egne penger på? Det finnes ikke noe klart svar, men det er vanlig å skille mellom penger du har tjent selv og penger du har fått.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din