Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg søke NAV om støtte til behandling som ikke er godkjent i Norge?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 20 som har IBS. Det finnes per i dag ingen kur for denne tilstanden, men det har nylig dukket opp en behandling, fekal transplantasjon, som er "under utprøvelse" og som har vist lovende resultater. Fordi man fortsatt er på forskningsstadiet med denne behandlingen tilbys den enda ikke offentlig. Men Volvat har nylig begynt å tilby det. Da denne tilstanden hos meg er ganske alvorlig, og har stor negativ effekt på hverdagen min har jeg veldig lyst til å prøve ut denne behandlingen. Problemet er bare at det er veldig dyrt. Det koster rundt 20 000 kr. Så det jeg lurer på er; finnes det ordninger som tilbyr økonomisk støtte til personer i slike situasjoner? Jeg er forøvrig student i Trondheim. Jeg har tenkt på Nav og Sit, og skal høre med de, men kan det være flere?

Besvart 14.03.2019 11:50
 

Svar
Hei

Det kan være slitsomt å slite med irritabel tarm. Jeg forstår det slik at du har vært under utredning hos din fastlege uten at de har et behandlingstilbud å gi deg.

Når det gjelder behandlingstilbud som ikke er et tilbud i den offentlige helsetjenesten, så er det ikke økonomiske ordninger i NAV du kan søke.

Du skriver at Volvat tilbyr en behandling som et forskningsprosjekt.
Du kan kontakte Volvat for å høre om de har ordninger du kan benytte når det gjelder betaling av deres tjenster.

Jeg vil håpe at de finner en behandling for din tilstand, og at det blir et tilbud du får anledning til å bruke.

 

 

 

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Penger og verktøy. (www.colourbox.com)

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din