Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg søke NAV om støtte til behandling som ikke er godkjent i Norge?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en gutt på 20 som har IBS. Det finnes per i dag ingen kur for denne tilstanden, men det har nylig dukket opp en behandling, fekal transplantasjon, som er "under utprøvelse" og som har vist lovende resultater. Fordi man fortsatt er på forskningsstadiet med denne behandlingen tilbys den enda ikke offentlig. Men Volvat har nylig begynt å tilby det. Da denne tilstanden hos meg er ganske alvorlig, og har stor negativ effekt på hverdagen min har jeg veldig lyst til å prøve ut denne behandlingen. Problemet er bare at det er veldig dyrt. Det koster rundt 20 000 kr. Så det jeg lurer på er; finnes det ordninger som tilbyr økonomisk støtte til personer i slike situasjoner? Jeg er forøvrig student i Trondheim. Jeg har tenkt på Nav og Sit, og skal høre med de, men kan det være flere?

SVAR

Besvart 14.03.2019 11:50:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ung.no – kvalitetssikret informasjon til ungdom

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

 

Les mer
attach_file

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

 

Les mer
account_circle