Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få mer penger?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 16 år. Familien, eller moren min har dårlig råd. Det er sånn at hun innimellom har 100kr igjen på kontoen på midten/mot slutten av måneden liksom. Jeg får veldig dårlig samvittighet når hun må bruke penger på meg, og hun får barnebidrag fra faren min,men det virker ikke som det er nok alltid. Hender hun begynner å gråte fordi det er så trangt på økonomien, og det er jo veldig vondt å se på, er jo ikke noe hyggelig å se en man er veldig glad i ha det vondt. Det er sånn at jeg gleder meg til jeg kan flytte ut så hun slipper å bruke penger på for eksempel klær til meg og endelig kan få litt bedre råd. Vi klarer oss fint, er bare litt trist å se. Det jeg lurer på er vel egentlig om det finnes noe «stipend» eller noe jeg kan søke om sånn at jeg kan kjøpe ting jeg trenger selv, så hun ikke trenger det? Vet en venninne av meg får noe penger fra lånekassa hver måned, virker som hun får de pengene for å kjøpe ting hun trenger osv, men hun bor jo hjemme hos familien sin.

SVAR

Besvart 09.06.2019 09:21:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

 

Les mer
attach_file

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

 

Les mer
attach_file

Disse stipendene kan du søke om på videregående

Skal du begynne på videregående skole? Finn ut hvilke stipend du har rett til.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle